Online lotgenotencontact (Facebookgroepen)

Vereniging Misofonie NL heeft twee (besloten) Facebookgroepen:lotgenotencontact

• Voor mensen met misofonie: Misofonie NL. Hier kunt u ongeveer 1500 lotgenoten ervaringen en tips uitwisselen.
  • Voor familieleden: Familiegroep Misofonie NL. Als u zich hiervoor aanmeldt, ontvangt u een persoonlijk bericht van het beheer (dit bericht vindt u bij Berichtverzoeken). Nadat u dit bericht hebt beantwoord, kunt u worden toegelaten.

Lotgenotenbijeenkomsten

Op een lotgenotenbijeenkomst kan in informele sfeer gepraat worden over misofonie. Het delen van ervaringen, informatie en tips staat centraal. Zowel mensen met misofonie (vanaf 18 jaar) als partners en ouders van mensen met misofonie zijn welkom. Maximaal 8 deelnemers.

Data 2017:

• 31 januari in Diemen van 19:30 tot 21:30 uur
  • 9 maart in Antwerpen van 19:30 tot 21:30 uur
  • 6 april in Rotterdam van 19:30 tot 21:30 uur
  • 10 mei in Almere van 19:30 tot 21:30 uur
  • 28 juni in Stadskanaal van 19:30 tot 21:30 uur
  • 7 september in Nunspeet van 19:30 tot 21:30 uur
  • 19 oktober in Haaksbergen van 20:00 tot 22:00 uur
  • 8 november in Loon op Zand van 20:00 tot 22:00 uur

Data 2018:

• 31 januari in Almere van 19:30 tot 21:30 uur

Aanmelden per mail, onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Een paar dagen voor de bijeenkomst ontvangt u van ons een mail met meer informatie, waaronder het adres.

Wilt u ons helpen door uw woonkamer beschikbaar te stellen voor een lotgenotenbijeenkomst? Stuur ons meteen een mail!
U regelt de koffie, wij regelen de rest.

Informatiebijeenkomsten

Wij organiseren informatiebijeenkomsten over misofonie. U krijgt informatie over o.a. het neurobiologische model van misofonie, over behandeling van misofonie en over het omgaan met misofonie en misofoniepatiënten.

De toegang is gratis en iedereen is welkom. De informatie is ook interessant voor zorgprofessionals en docenten.

• Zondag 26 november 2017 van 11:30 tot 13:00 uur in Someren

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen; vermeld hierbij s.v.p. met hoeveel personen u komt.

Bijeenkomst voor jongeren

Is de hele dag je headphones dragen nu goed of slecht voor misofonie?
Waarom hoort een misofoon zijn of haar triggergeluiden boven alles uit?
Hoe vertel ik mijn vrienden/klasgenoten dat ik misofonie heb?

Is samenwerking met voormalig kindercoach Elly Bos organiseren wij een bijeenkomst voor jonge misofonen van 12 tot 18 jaar. De bedoeling is om jonge misofonen ‘in real life’ in contact te brengen met lotgenoten en om ze handvatten mee te geven voor het omgaan met misofonie. We geven korte uitleg over misofonie en doen diverse oefeningen.

• Zondag 3 januari 2018 van 14:00 tot 17:00 uur in Erica (Drenthe)

Aanmelden graag per mail. Maximaal 8 deelnemers.

Familiebijeenkomsten

Wij organiseren ook familiebijeenkomsten. Dit zijn lotgenotenbijeenkomsten voor familieleden (ouders, partners, broers, zussen of kinderen) van mensen met misofonie. De opzet is hetzelfde als de lotgenotenbijeenkomsten: bij iemand thuis, in een kleine groep, en het uitwisselen van ervaringen en tips staat centraal.

Data 2017:

• 14 juni in Gouda van 19:30 tot 21:30 uur

Aanmelden graag per mail, onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen en of u ouder, partner, broer/zus of kind van een misofoon bent. Een dag voor de bijeenkomst ontvangt u van ons een mail met meer informatie, waaronder het adres.

Overige activiteiten

De volgende presentaties en workshops geven wij op verzoek:

• Introductieworkshop mindfulness voor mensen met misofonie
  • Voorlichting aan zorgprofessionals (o.a. huisartsen en psychologen)
  • Voorlichting op scholen
Deel dit opShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone