Boompjes tellen

1,2,3,4,5….101,102,103,104, nooit beseft dat op de weg naar mijn werk, 3 kilometer met de fiets, zoveel boompjes in de berm stonden. En goh wat zien ze er ook lelijk uit in deze tijd van het jaar, kaal, geen bladeren en weinig leven.

Je vraagt je nu vast af waarom tel je in hemelsnaam bomen? Nou ik zal het nog even gekker maken, sinds afgelopen woensdag heb ik ook lantaarnpalen, fietstrappen en mensen met rode jassen geteld. Die kwam ik trouwens weinig tegen, veel mensen houden van grijze en zwarte kleuren heb ik gemerkt, waaronder ik zelf ook hoor, het staat nou eenmaal goed bij alles. 

Maar goed, terug naar het moraal van deze post, waarom tel ik dit allemaal? Bij de afgelopen misofonie bijeenkomst heb ik verschillende opdrachten opgekregen waarmee ik mij bezig moet houden de aankomende weken. Eén daarvan is dus ”aandacht verleggen”. Ik moet proberen om mijn aandacht te verleggen op andere dingen, dus stoppen met het focussen op de irritante, gekmakende, walgelijke en woedend makende dingen om me heen! En wat doe je dan? Juist, tellen, tellen en nog eens tellen, aandacht houden op hetgene waar jij op bent gericht, en dat is me een partij moeilijk. Mijn aandacht dwaalt al snel af naar andere dingen, naar de irritaties maar ook naar dingen als ‘Wat zal ik vanavond koken?’ ‘Wat voor workout ga ik doen?’ etc. Maar ik zal blijven en blijven trainen totdat ik er goed in ben, ik ga ervoor!

Naast dit heb ik nog meer huiswerk meegekregen, aaaaah het lijkt wel school! Over deze opdrachten zal ik in het vervolg ook nog stukjes gaan schrijven.

3 antwoorden
 1. Donna zegt:

  En hoe gaat het er nu mee? Krijg je dan geen fixatie op dat tellen, door het probleem te verleggen?
  Dit is zalig om te lezen, ik dacht echt dat ik de enige was met triggers.

  Beantwoorden
 2. Robbie zegt:

  Grappig, dit is voor mij aangeleerd gedrag. Ik tel ook van alles en met name tijdens fietsen. Als heb ik zover ik weet nooit last gehad van geluiden tijdens het fietsen, dus ik had het zelf er niet mee geassocieerd. Het grote voordeel van een ontzettende hekel hebben aan openbaar vervoer is dat ik veel fiets, heel veel.
  Ik weet pas sinds dit weekend over het bestaan van misofonie of in ieder geval dat het zo heet. Wel leuk om te lezen dat veel mensen dezelfde dingen ervaren.

  Beantwoorden
  • admin zegt:

   Bedankt voor je reactie. Het tellen tijdens het fietsen is een oefening in aandacht verleggen. Om dit onder de knie te krijgen is het beter om dit in neutrale situaties te oefenen. Als je het dan enigszins beheerst, kun je het ook toepassen in situaties met triggers.
   Wat fijn dat je onze website hebt gevonden en er herkenning vindt. Je bent zeker niet de enige!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *